امتحان ناتی چیست مدرک امتحان ترجمه ناتی
ناتی یا همان NAATI کوتاه شده جمله National Accreditation Authority for Translators and Interpreters است که انجمن مترجمان استرالیا نیز نامیده می شود. مترجمان از یک زبان به انگلیسی و بالعکس می توانند در امتحانات ناتی که تقریبا در اکثر کشورهای دنیا برگزار می شود شرکت کنند و مدرک مترجمی بین المللی دریافت کنند. سازمان ناتی در استرالیا می باشد که مسولیت تایید حرفه مترجمی در استرالیا را به عهده دارد. امتحان ناتی چیست
برای افرادی که قصد مهاجرت به استرالیا دارند نیز سازمان ناتی اهمیت زیادی دارد به این دلیل که از جولای سال ۲۰۱۱ به بعد اداره مهاجرت استرالیا اعلام نمود اگر هر ایرانی تاحدی به زبان انگلیسی و فارسی تسلط داشته باشد که سازمان ناتی تسلط وی را به این دو زبان تایید نماید ۵ امتیاز به مجموع امتیازات آن فرد اضافه خواهد گردید. این ۵ امتیاز برای خیلی از افراد مهم است و می تواند تعداد خیلی زیادی را از ارائه نمره ۷ در امتحان آیلتس برهاند. همچنین افرادی که رشته تحصیلی آنها مترجمی زبان انگلیسی میباشد، در صورتیکه شغل مترجمی جزء لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا باشد (که در تاریخ امروز یعنی ۶ آگوست ۲۰۱۲ نیست) می توانند مدارک خود را جهت تایید شدن به سازمان ناتی ارسال نمایند و اگر این سازمان مدارک آنها را تایید نمود از طریق رشته مترجمی به استرالیا مهاجرت نمایند.
امتحان ناتی به سه بخش اصلی تقسیم می گردد. پیشرفته، حرفه ای و نیمه حرفه ای. بخش حرفه ای و نیمه حرفه ای بیشتر مد نظر ما ایرانیها است. بخش حرفه ای برای افرادی است که می خواهند از طریق مترجمی زبان انگلیسی به استرالیا مهاجرت نمایند و در آنجا و یا حتی در خود ایران به کار مترجمی مشغول شوند. هزینه امتحان حرفه ای ۱۲۳۴ دلار استرالیا می باشد که ۱۰۶ دلار هم باید بابت اسم نویسی پرداخت نمود یعنی مجموع هزینه بخش حرفه ای ۱۳۴۰ دلار استرالیا می باشد. بخش نیمه حرفه ای برای افرادی است که تنها هدفشان از دادن این امتحان این است که ۵ امتیاز به مجموع امتیازاتشان برای مهاجرت به استرالیا اضافه نمایند. هزینه امتحان نیمه حرفه ای ۵۵۵ دلار استرالیا می باشد که آنها هم باید ۱۰۶ دلار بابت ثبت نام پرداخت نمایند بنابر این کل هزینه بخش نیمه حرفه ای ۶۶۱ دلار استرالیا می باشد.
یک مشکل وجود دارد و آن هم این است که سازمان ناتی امتحان نیمه حرفه ای را تنها در خود استرالیا و یا نیوزلند می گیرد. طبق تجربه دفتر رهپوی، استرالیا و نیوزلند به ایرانیها جهت شرکت در امتحان ناتی ویزا نمی دهند. بنا بر این برای افرادی که قصد گرفتن ۵ امتیاز امتحان ناتی را دارند تنها راه، شرکت در امتحان حرفه ای می باشد که هم سختتر است (البته خیلی ها معتقند از آیلتس ۷ در همه اسکیلها راحتتر است اما مقایسه اینکه سختتر یا راحتتر است ممکن نیست چون دو سبک متفاوت می باشند) و هم ۱۳۴۰ دلار هزینه دارد.
اگر فردی نتیجه گرفت که باید برای کسب ۵ امتیاز در امتحان ناتی شرکت کند به ترتیب زیر می تواند برای این امتحان برنامه ریزی نماید.
۱- قبل از اول جولای هر سال میلادی ۱۰۶ دلار پرداخت نموده و برای امتحان ثبت نام نماید. امتحان وی در هفته اول سپتامبر همان سال میلادی برگزار خواهد گردید.
۲- قبل از ۱۵ دسامبر هر سال میلادی ثبت نام نماید. امتحان وی در هفته اول مارچ سال میلادی بعد برگزار خواهد گردید.
۳- امتحان ناتی در زمانهای فوق در تهران هم برگزار می گردد و بعد از ثبت نام محل امتحان به شما معرفی خواهد گردید. البته قبلا هم ناتی گفته بود که این امتحان در ایران برگزار خواهد گردید اما متاسفانه به بعضی دلایل برگزار نشد. به هر حال جولای سال ۲۰۱۲ دوباره ناتی عنوان نموده است که این امتحان (الیته بخش حرفه ای امتحان) در تهران برگزار خواهد گردد.
هزینه های ذکر شده در بالا حالت تقریبی و تخمینی دارد و انشاالله دوستان اطلاعات دقیق تر را ارائه خواهند داد.
در این امتحان شما باید نمره حداقل ۷۰ از ۱۰۰ را کسب نمایید تا بتوانید نمره ارزیابی مورد نظر این بخش را دریافت کنید
نحوه تست ناتی استرالیا به صورت زیر میباشد:
ترجمه از زبان انگلیسی ۴۵ نمره: دو متن انگلیسی ۱۲۰-۱۴۰ کلمه ای به انگلیسی که داوطلب آزمون باید یکی از دو متن را انتخاب کرده و آن را به زبان مادری ترجمه کند
سوالات اخلاق ۱۰ نمره هر سوال ۵ نمره: سه سوال به انگلیسی در مورد اخلاق در کار وجود دارد که داوطلب آزمون باید به ۲ سوال پاسخ دهد شایان ذکر است پاسخ به این سوالات میتواند به زبان فارسی یا انگلیسی باشد اما باید پاسخ حدود ۱۰۰ -۱۵۰ کلمه را در برگیرد.
محل برگزاری آزمون در ایران میباشد اما محل دقیق مرکز برگزاری آزمون از طریق سازمان برگزار کننده به متقاضیان اعلام میگردد
این امتحان هر ساله نحوه ی امتیاز بندی اش دستخوش تغییراتی میشود که نیازمند کسب اطلاعات دقیق در این مورد است, لازم به ذکر است این مقاله طبق آخرین تغییرات سال ۲۰۱۶ و اوایل سال ۲۰۱۷ تهیه و تنظیم شده است.آزمون ناتی ۲۰۱۹
نظر شما درباره دارالترجمه